Facket alltså! Jag har kollegor som är med i handels... De blir erbjudna fasta deltidstjänster men när arbetsförmedlingen vill att de ska börja söka jobb, resterande tid så blir det bara galet. En tjej har blivit erbjuden jobb utöver timmarna hon har i sin butik, men reglerna i hennes kedja säger att hon inte får jobba inom konkurrerande verksamhet. Det är väl OK men om den arbetsgivaren går till AF o säger att hon tackat nej till timmar som gör att hon inte behöver stämpla mer så blir hon avstängd! Då får hon inte stämpla mer... SÅ sjukt!

Jag vill komma till att istället för att handels godkänner massor av deltidstjänster, för att butiker ska ha en hel del biträden i butiken arbetar för heltidstjänster inom branschen. Ingen klara sig på en lön inom handles som man får på en deltidstjänst!!!! Jag lovar!!!

Lite arg blir man ju, samtidigt som man förstår arbetsgivarna, det är klart att de vill ha flera personer i butiken när de är "rusning" i butiken o lite folk under tider då det är mindre kunder. Men de övriga reglerna runt omkring ex AF:s regler som säger att nekar du jobb så blir du avstängd... Men hur går det ihop!???

Sedan kan man ju inte söka vilket jobb som helst om man har ett deltidsjobb, det ska ju passa schemamässigt!



Kommentera

Publiceras ej