Chokladmums med Hallon
kakan;
150 gr smör
Smält!
3 Ägg
2 dl Strösocker
Vispa poröst!
1/2 dl vispgrädde
1 citron (skal & saft)
Tillsätt detta ner i skålen med smör, ägg och sockerblandningen.
4 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda ner detta i skålen och vispa till en slät smet! Häll i en form/plåt ca 20x30 cm, klädd i bakplåtspapper!
5 dl hallon
Fördela hallonen över smeten!
Grädda kakan i ca 20 minuter i mitten av ugnen, 175-200 grader!
Garnering;
200 gr vit blockchoklad
Hacka grovt och sätt den på den varma kakan för att smälta! Bred den jämnt!
Låt kakan svalna! och skär sedan i bitar (önskad storlek!)
2 dl vispgrädde
1 msk kakao
Vispa ihop till chokladgrädde! Spritsa en "ros" på varje kaka
2 dl Hallon - Garnera varje kaka med ett hallon på varje "gräddros" ex.
hej, vilken temperatur ska ugnen vara??