Bagels

6 dl Vetemjöl
3 tsk Bakpulver
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.

1 tsk Salt
2 dl Mjölk
1 Ägg

Till kokningen
Vatten 2 tsk salt per liter vatten 

Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta hastigt samman till en deg som ska vara så fast att den kan arbetas på bakbordet. Dela degen i bitar. Rulla ut varje bit till en fingertjock längd, som formas till en ring och trycks ihop i ändarna. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Lägg i ringarna, ett par åt gången, och koka i 2 minuter. Ringarna pöser upp och flyter upp till ytan. Ta upp dem med hålslev. Lägg ringarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 250° tills de har fått lagom färg och känns genomgräddade, ca 10 minuter.

Gott med cream cheese, mmmmm.....
Bröd | |
#1 - - Linda:

Godmorgon, ska testa dessa idag, kommer med utlåtande senare.
L

#2 - - Linda:

Hej igen
Nu är baket gjort och resultatet av två karaktärer.
Smaken var supergod men storleken på bröden blev inte bra. Fingertjocklek kan vara varierande och jag ska göra mina rejält stora nästa gång, de jag bakade nu blev för små. Så ta i med storleken.
Hej svejs

#3 - - Millan:

Hej Linda! Ja, allt är relativt men positivt att smaken var bra *S*

Upp