Bagels
3 tsk Bakpulver
Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
1 tsk Salt
2 dl Mjölk
1 Ägg
Till kokningen
Vatten 2 tsk salt per liter vatten
Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta hastigt samman till en deg som ska vara så fast att den kan arbetas på bakbordet. Dela degen i bitar. Rulla ut varje bit till en fingertjock längd, som formas till en ring och trycks ihop i ändarna. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Lägg i ringarna, ett par åt gången, och koka i 2 minuter. Ringarna pöser upp och flyter upp till ytan. Ta upp dem med hålslev. Lägg ringarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i 250° tills de har fått lagom färg och känns genomgräddade, ca 10 minuter.
Gott med cream cheese, mmmmm.....
Godmorgon, ska testa dessa idag, kommer med utlåtande senare.
L