Citronkaka



Gör gärna den här kakan en dag innan den ska ätas. Fyllningen behöver tid att stelna.



Botten
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 gr rumsvarmt smör (eller margarin)

Citronkräm
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 citron
  • florsocker att sikta över kakan

Arbeta ihop en deg av mjöl, socker, vaniljsocker och smör. Platta ur degen i botten av en form med löstagbar kant. Förgrädda i 200 grader ca 15 minuter.

Vispa under tiden ihop ägg med socker till en pösig smet. Tillsätt vetemöl, citronsaft och rivet citronskal.

Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare ca 10 minuter. Obs! Fyllningen är fortfarande lös när man tar ut kakan ur ugnen. Pudra florsocker över den nygräddade kakan och låt den sedan kallna och vila, gärna till nästa dag. Ta försiktigt kakan ur formen och pudra eventuellt över mer florsocker.

Servera med en klick grädde.

Tårtor/kakor | |
Upp