Morotskaka


4 st


ägg
4 dl


socker
5 dl


rivna morötter
2 tsk


bakpulver
4 dl


vetemjöl
2tsk


bikarbonat
2 tsk


kanel
2tsk


vaniljsocker
150 g


 smält smör

GLASYR:
200 g

50 gr

Philadelphiaost

smör (rumstemp.)
3,5 dl

1-2 tsk

florsocker

vaniljsocker

Kanel

Ljus Blockchoklad (Gott att riva  i & över toppingen som garnering!)


Tillagning:


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägget och sockret fluffigt.

3. Riv morötterna, grovt och rör ned ned dem och de smälta smöret i äggblandningen.

4. Blanda alla torra  ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Sätt in i ugnen i en mindre långpanna, grädda i ca 35 minuter.

5. Glasyren: Smöret ska vara rumstempererat, alltså mjukt, när man blandar ihop det med mjukosten.

6. Rör sedan i florsocker och 1 tsk vaniljsocker och bred på kakan när den svalnat. Garnera gärna med Ljus blockchoklad, eller efter egen smak!
Tårtor/kakor | |
#1 - - Lina Wiman:

Har det inte blivit lite fel i det här receptet? Kolla under punkt 3, "rör ner dem och oljan i äggblandningen", vilken olja?! Och vad hände med resten av morötterna osv...

#2 - - Millan Fagervall:

Hej!
Med Oljan menades de smälta smöret, och ja med morötterna blev de nog bara felskrivet. Jag ber om ursäkt och receptet är nu rättat *S*

Upp