Morotskaka
4 st | ägg | |
4 dl | socker | |
5 dl | rivna morötter | |
2 tsk | bakpulver | |
4 dl | vetemjöl | |
2tsk | bikarbonat | |
2 tsk | kanel | |
2tsk | vaniljsocker | |
150 g | smält smör GLASYR: | |
200 g 50 gr | Philadelphiaost smör (rumstemp.) | |
3,5 dl 1-2 tsk | florsocker vaniljsocker Kanel Ljus Blockchoklad (Gott att riva i & över toppingen som garnering!) |
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägget och sockret fluffigt.
3. Riv morötterna, grovt och rör ned ned dem och de smälta smöret i äggblandningen.
4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten. Sätt in i ugnen i en mindre långpanna, grädda i ca 35 minuter.
5. Glasyren: Smöret ska vara rumstempererat, alltså mjukt, när man blandar ihop det med mjukosten.
6. Rör sedan i florsocker och 1 tsk vaniljsocker och bred på kakan när den svalnat. Garnera gärna med Ljus blockchoklad, eller efter egen smak!
Har det inte blivit lite fel i det här receptet? Kolla under punkt 3, "rör ner dem och oljan i äggblandningen", vilken olja?! Och vad hände med resten av morötterna osv...