Radiokaka

Radiokakan kallas även för iskaka och var poppis under 50- och 60-talen *LER*  Man behöver ingen ugn till detta bak!

2 ägg
3,3 dl  florsocker (=200 gr)
Vispa!

250 gr cocosfett - smält!
3-4 msk kakao
Häll i äggblandningen!

1 paket Mariekex

Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och varva sedan smet och Mariekex .
Ställ kallt att stelna  i minst 3 timmar.

Skär upp i skivor och servera.

Radiokaka




Bakat och Klart! | |
#1 - - connoisseur:

"Radiokaka"

Ett recept som smakar riktigt utmärkt, inget kokosfett i denna, såg även att du tagit vårt foto över radiokaka.



recept Radiokaka, Iskaka, Ischokladkaka



Manjari couvertyr och mariekex i en oslagbar kombination



skall förberedas minst 12 timmar före servering



• 200 g valrhona Manjari couvertyr

• 3 msk mycket starkt kaffe

• 250 g osaltat smör

• 175 g florsocker

• 1 msk valrhona kakaopulver

• 3 ägg

• 250 g Mariekex, fyrkantiga sorten



1) Fodra en rektangulär sockerkaksform med gladpack.



2) Smält chokladen med kaffet och låt svalna till crika 27-30 grader.

Vispa smör och socker tills det blir ”fluffigt”, sikta och vispa i kakaon.

Skira äggen och vispa ner gulorna en och en.

Blanda i den smälta chokladblandningen.

Vispa äggvitorna medelhårt och vänd in i ”chokladsmeten”.



3) lägg Mariekexen i ett första lager på botten av sockerkaksformen.

Bred ett cm-tjockt lager av chokladsmeten över kexen, lägg ett nytt kexlager, därpå chokladkräm osv tills formen är fylld.

Mönstret skall bli som fronten på den gamla AGA-radion. Därav smeknamnet på kakan

Första och sista lagret skall vara kex så slipper man bli kladdig när man äter.



4) Låt stå i kyl minst 12 timmar före servering.



5) Skär kakan som ”sockerkaksskivor” och servera.

Svar: Ja, den är riktigt bra detta recept =) Jag hoppas det är ok med fotot... Mina kakor blir fasiken inte så fina men ack så goda :P
Millan

Upp