Radiokaka
Radiokakan kallas även för iskaka och var poppis under 50- och 60-talen *LER* Man behöver ingen ugn till detta bak!
2 ägg
3,3 dl florsocker (=200 gr)
Vispa!
250 gr cocosfett - smält!
3-4 msk kakao
Häll i äggblandningen!
1 paket Mariekex
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och varva sedan smet och Mariekex .
Ställ kallt att stelna i minst 3 timmar.
Skär upp i skivor och servera.
3,3 dl florsocker (=200 gr)
Vispa!
250 gr cocosfett - smält!
3-4 msk kakao
Häll i äggblandningen!
1 paket Mariekex
Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och varva sedan smet och Mariekex .
Ställ kallt att stelna i minst 3 timmar.
Skär upp i skivor och servera.
"Radiokaka"
Ett recept som smakar riktigt utmärkt, inget kokosfett i denna, såg även att du tagit vårt foto över radiokaka.
recept Radiokaka, Iskaka, Ischokladkaka
Manjari couvertyr och mariekex i en oslagbar kombination
skall förberedas minst 12 timmar före servering
• 200 g valrhona Manjari couvertyr
• 3 msk mycket starkt kaffe
• 250 g osaltat smör
• 175 g florsocker
• 1 msk valrhona kakaopulver
• 3 ägg
• 250 g Mariekex, fyrkantiga sorten
1) Fodra en rektangulär sockerkaksform med gladpack.
2) Smält chokladen med kaffet och låt svalna till crika 27-30 grader.
Vispa smör och socker tills det blir ”fluffigt”, sikta och vispa i kakaon.
Skira äggen och vispa ner gulorna en och en.
Blanda i den smälta chokladblandningen.
Vispa äggvitorna medelhårt och vänd in i ”chokladsmeten”.
3) lägg Mariekexen i ett första lager på botten av sockerkaksformen.
Bred ett cm-tjockt lager av chokladsmeten över kexen, lägg ett nytt kexlager, därpå chokladkräm osv tills formen är fylld.
Mönstret skall bli som fronten på den gamla AGA-radion. Därav smeknamnet på kakan
Första och sista lagret skall vara kex så slipper man bli kladdig när man äter.
4) Låt stå i kyl minst 12 timmar före servering.
5) Skär kakan som ”sockerkaksskivor” och servera.