Yoghurtkaka med citron

 

125 gr socker

3,25 dl socker

2 äggvitorna

2,5 dl naturell yoghurt

6 msk pressad citronskal

1 msk citronskal

0,6 l vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

1,25 dl vatten

strimlat citronskal


 

Lägg smör och 2.5 dl socker i en skål och vispa pösigt. Tillsätt lätt vispade ägg och vispa väl.
Rör ner yoghurt, 3 msk pressad citron, citronskal, mjöl, bakpulver och bikarbonat och blanda. Skeda upp fyllningen i en smord 23 cm kakform och grädda i 175 grader ca 45 minuter eller tills kakan är färdiggräddad (använd provsticka).

Gör i ordning sockerlagen genom att lägga 0.75 dl socker, vatten, 3 msk pressad citron och citronskal i en kastrull. Koka under omrörning på svag värme tills sockret smält.
Låt sockerlagen sjuda 5 minuter och häll den sedan genast över den varma kakan i formen. Låt kakan stå 5 minuter och servera med klick yoghurt.

Bakat och Klart! | |
#1 - - Kajsa:

Hej jag skulle älska din blogg om det fanns bilder till varje recept. Det var ganska tråkigt och svårt att hitta något roligt att baka eftersom man inte ser hur det ser ut. Kraam

#2 - - Elias:

Super god! Tack "millans bak"

Upp