Pärontårta

En saftig kaka som ska vara härligt krämig i mitten. Bakas gärna en dag i förväg.

100   g smör
1 1/2  dl strösocker
3  st ägg
3  dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1  dl lätt crème fraiche
Fyllning
2-3  st päron
1  dl lätt crème fraiche
1  dl strösocker1  s
t ägg1  dl grovhackade valnötter (valfritt)
Sätt ugnen på 200° C. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen.Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det och lättcrème fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten.Vispa ihop crème fraiche, socker och ägg. Häll det över päronen och strö över valnötterna.Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna. Servera i bitar, ev med en klick vispad grädde. 
Tårtor/kakor | |
#1 - - Maria:

Pärontårta minsann, aldrig ens hört talas om.. måste testa någon dag =P

Upp