Frasig Frukost

50 g jäst

4 dl fingervarmt vatten
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löses upp. Klicka ner matfettet.

50 g rumsvarmt smör eller margarin

2 dl kesella

2 tsk salt

1 msk socker

ca 14 dl vetemjöl special

Tillsätt kesella, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.

Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i ca 24 lika stora bitar. Forma runda bullar och rulla dem i lite mjöl.

Ställ bullarna på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.


Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt dem kallna på galler under duk. Bullarna går att frysa.



Ugn: 225°

Bröd | |
Upp