MINI SEMLOR

UGN;250 grader

25 gr jäst
2,5 dl mjölk
Smula jästen och rör ihop med mjölken!

1 dl kesella
50 gr mjukt smör (tillsätt i "klickar")
2 krm salt
1 tsk kardemumma (stött)-valfritt!!!
3/4 dl strösocker
8 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Rör ner i bunken med mjölken och jästen och rör kraftigt till degen släpper från kanterna.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Arbeta degen på ett mjölat bord och dela degen i små mini-semlor, rulla dessa till runda bollar och sätt på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda dom mitt i ugnen ca 8-12 minuter.

Låt (givetvis) dessa svalna innan fyllning och grädde fylls i dom!!! Går bra att frysa!




Bakat och Klart! | |
#1 - - Faster Vivi:

Låter jättegott. Skall pröva i eftermiddag.

Kram

Upp