Göra egen kola

 100 g smör
 2 dl vispgrädde
 3 dl strösocker
 1 dl ljus sirap
 1 tsk vaniljsocker

Smakförslag;

Apelsinkola:
 2 st apelsiner, rivet skal
 1 st citron, rivet skal
Pistagekola:
 1 dl hackade, rostade pistagenötter
Chokladkola:
2 msk kakao
Limekola:
2 st lime, rivet skal

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.

Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.

 Gör ett kulprov för att veta när smeten är färdig. Rör ned valfri smaksättning  eller behåll kolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.

Klipp i bitar och slå in kolan i smörpapper, förvara kallt.

Kul till Barnen | |
Upp