Änglakaka

 
image99


2,5 dl vetemjöl

3,75 dl socker

12 st äggvitorna

0,5 tsk hjorthornssalt

2 tsk rivet citronskal

0,5 tsk vaniljessens

bär

 

Sikta mjölet och hälften av sockret i en skål och ställ åt sidan. Vispa äggvitorna och hjorthornssalt eller vinsten tills mjuka toppar bildas. Tillsätt gradvis resten av sockret till äggvitorna och vispa äggsmeten tjock och blank.

Vänd ner citronskal, vanilj och mjöl i äggsmeten. Häll blandningen i en kakform om ca 23 cm som du inte smörjer och grädda i 200 grader ca 30 minuter tills kakan är genomgräddad (använd provsticka).

Placera formen upp och ner och låt kakan svalna. Lossa försiktigt kakan ur formen med en kniv. Servera med blandade bär.

receptet är hämtat ur boken "De moderna köket"

Bakat och Klart! | |
Upp