Vit Ch.moussetårta by Kicki

Vit Chokladmoussetårta med exotiska frukter


Botten:

400 g mandelmassa

4 ägg

4 msk kakao

Smör till formen


Mousse:

300g vit blockchoklad

6dl vispgrädde

4 äggulor

  

Garnering och servering:

Mörk riven choklad. Exotiska frukter t ex pithaya, mango,

passionsfrukt, physsalis, allt efter eget tycke och smak.


Botten: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn.

Tillsätt äggen och till sist kakaon. Rör om. Häll smeten i en smord

form med löstagbar botten. Bred ut den ordentligt i kanterna.

Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.

Låt botten svalna men sitta kvar i formen.

Mousse: Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om till den är slät och fin.

Låt chokladmassan svalna något. Tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.

Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen.

Häll chokladsmeten över mandelbottnen och frys i några timmar eller över natten.

Tag ut tårtan 30 min före servering. Riv över mörk choklad.

Servera tillsammans med uppskurna frukter.


Tårtor/kakor | | En kommentar |
Upp