Rabarberpaj med Marängtäcke

¾ kg rabarber
Koka rabarbern någon minut för att ta bort det mesta av syran och göra rabarbern mjukare.

2 dl strösocker
1 ½ msk potatismjöl

Rör ned socker och potatismjöl.

Till mördegen

175 g smör
4 dl vetemjöl
¾ dl strösocker
1 äggula
2 msk vatten
Gör mördegen genom att finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och sedan röra i äggulan, sockret och vattnet. Låt degen vila svalt en timme.

Pensling: 1 äggula

Maräng:
2 stora äggvitor (3 små)
1 ½ dl florsocker
Vispa äggvitorna till hårt skum, rör ned florsockret och vispa i några minuter till.

Kavla ut degen och klä en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter, med degen. Pensla med äggula. Fördela rabarbern i pajen och grädda i 15 minuter i 225°.Klicka ut marängmassan över rabarbern och sänk värmen till 150° Grädda ytterligare 10 minuter tills marängen fått färg.


Paj | |
Upp