Dajm-Brownies


  • 150 gr mörk choklad
  • 100 gr smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl Kesella citrus
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rostade hackade nötter
    (hassel-, valnöt- eller pekannötter)
  • 2-3 finhackade Daim

Smält choklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner den smälta chokladen och kesellan i äggblandningen.

Blanda mjöl och bakpulver med nötterna och rör ner i chokladsmeten. Häll smeten i smord form ca 24 cm i diameter (eller i långpanna med bakplåtspapper vid dubbel sats). Strö daimhacket ovanpå.

Grädda kakan i ca 200 grader ca 10 minuter. Den ska kännas lite kladdig. Låt stå kallt, gärna över natten.

Skär i rutor. Servera gärna med en klick Kesella citrus och dekorera med lite rivet apelsinskal.

Tårtor/kakor | |
Upp