Biscotti (Italienska skorpor)




3 ägg
3 äggulor
4 dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk stött anis
1 tsk vaniljsocker
8 ½ dl vetemjöl (510 g)
rivet skal av 1 citron, 1 lime och 1 apelsin
200 g hackad mandel och pistagenötter

Italienska hårda skorpor, mycket gott till kaffe eller vin santo.

Sätt ugnen på 170 grader. Vispa upp ägg, äggulor och socker pösigt (det ska bli vitt).

Blanda ihop salt, bakpulver, vaniljsocker, vetemjöl och anis. Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med citronskal, hackad mandel och pistagenötter.

Baka ut degen i 3 längder. Degen ska vara lite kladdig.

Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Skiva limporna på snedden när de är varma. Låt skorporna eftertorka 30 minuter i 150 grader (de ska kännas torra). Förvaras torrt!

image100

Ett tips här från MAMMA MAT; Lägg torkad lavendel på skorporna!  Det ska jag verkligen testa!!! Tack för tipset!
Småkakor | |
#1 - - Christina W:

Dom här ska jag INTE baka. Då lär jag äta upp allt på en gång. Älskar såna....

#2 - - Matfredochstil:

Har provat ett par recept på biscotti innan och inte varit helt nöjd. Är kanske värt ett nytt försök?

#3 - - Millan:

Jo en del har man ju testat men detta funkade för mig :)

#4 - - Mamma Mat:

Läckert recept och jag är hopplös på att spara goda kakor. Kan äta allt på en gång! Har du provat att lägga litye torkad lavendel i kakorna - supetgott!

Upp