Barnens Tårta

Jordgubbstårta

8-10 bitar
En lättgjord sommartårta som kan förberedas och förvaras i frysen.




12-15 digestivekex
50 g Svenskt Smör
5 dl Kesella med vaniljsmak
3 dl Vispgrädde
2 dl jordgubbssylt samt färska jordgubbar till dekoration

Gör så här:
Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna. Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter.
Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frys ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som "smälter" direkt på tallriken till lagom ättemperatur. Jordgubbarna du dekorerar med ska inte in i frysen - dekorera med jordgubbarna vid servering, samt gärna lite citronmeliss.
Tårtor/kakor | |
Upp