Barnens Tårta
8-10 bitar
En lättgjord sommartårta som kan förberedas och förvaras i frysen.
12-15 digestivekex 50 g Svenskt Smör 5 dl Kesella med vaniljsmak 3 dl Vispgrädde 2 dl jordgubbssylt samt färska jordgubbar till dekoration Gör så här: Krossa kexen och blanda med smält smör. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter. Bred ut kesellan över kaksmulorna. Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter. Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frys ordentligt. Är tårtan fryst är det lätt att skära snygga skivor som "smälter" direkt på tallriken till lagom ättemperatur. Jordgubbarna du dekorerar med ska inte in i frysen - dekorera med jordgubbarna vid servering, samt gärna lite citronmeliss. |