Vit Ch.moussetårta by Kicki
Vit Chokladmoussetårta med exotiska frukter
Botten:
400 g mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
Smör till formen
Mousse:
300g vit blockchoklad
6dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering och servering:
Mörk riven choklad. Exotiska frukter t ex pithaya, mango,
passionsfrukt, physsalis, allt efter eget tycke och smak.
Botten: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn.
Tillsätt äggen och till sist kakaon. Rör om. Häll smeten i en smord
form med löstagbar botten. Bred ut den ordentligt i kanterna.
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt botten svalna men sitta kvar i formen.
Mousse: Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om till den är slät och fin.
Låt chokladmassan svalna något. Tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen.
Häll chokladsmeten över mandelbottnen och frys i några timmar eller över natten.
Tag ut tårtan 30 min före servering. Riv över mörk choklad.
Servera tillsammans med uppskurna frukter.
Så gott det lät :)