Persika- hallon Cheesecake
150 g | persikor | |
150 g | hallon, färska eller djupfrysta | |
100 g | mjölkchoklad, Marabou® | |
150 g | digestivekex | |
125 g | smör | |
0,6 kg | Philadelphia Original | |
3 dl | yoghurt naturell | |
3 msk | citronjuice | |
1,5 tsk | gelatinpulver | |
0,75 dl | socker | |
Skala persikorna, kärna ur och skär upp i tunna klyftor. Tina de djupfrysta hallonen och låt dem droppa av ordentligt. Riv hälften av mjölkchokladen. Lägg digestivekexen i en stor fryspåse och knyt igen. Smula sönder innehållet helt med en brödkavel eller med händerna. Smält smöret, blanda med smulorna och den rivna chokladen och täck bottnen av en bakpappersförsedd springform med blandningen. Rör ihop Philadelphia, yoghurt och citronjuice med en elvisp. Koka upp gelatinpulver, socker och 150 ml vatten och rör ned i Philadelphia-krämen. Fördela en fjärdedel av krämen över tårtbottnen och lägg hallon och persikoklyftor ovanpå. Häll sedan resten av Philadelphia-krämen i springformen och bred den så att den formar en kupol. Ställ in tårtan i kylskåpet i 3 timmar. Riv resten av mjölkchokladen i små spån med en potatisskalare och garnera tårtan med dessa och några frukter. | ||