Pärontårta
100 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl lätt crème fraiche
Fyllning
2-3 st päron
1 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker1 s
t ägg1 dl grovhackade valnötter (valfritt)
Sätt ugnen på 200° C. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen.Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det och lättcrème fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten.Vispa ihop crème fraiche, socker och ägg. Häll det över päronen och strö över valnötterna.Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna. Servera i bitar, ev med en klick vispad grädde.