Bagels

50 gr torrjäst

2,5 dl vatten

Lös jästen i vattnet!


3 msk olja

1 tsk bordssalt

2 ägg

Rör ner i degvätskan!


650 gr vetemjöl

Häll ner försiktigt under knådning och knåda tills degen är slät och släpper från degskålen!

Låt jäsa ca 30 min i rumstemperatur!


Knåda degen och dela den i 16 bitar, rulla ut dessa till "korvar" ca 20 cm. Låt de vara lite tunnare i ändarna och lite tjockare i mitten. Fukta ena kanten litegrann och forma "korvarna" till ringar.

Värm upp vatten i en kastrull och lägg i brödet (ca 2 st åt gången) och låt dessa koka i 1-2 minuter. Ta upp dessa och låt de rinna av på galler eller hushållspapper. Sätt bröden på plåt med bakplåtspapper och pensla med ägggula och strö över frön om så önskas.

Grädda i 220 grader mitt i ugnen ca 15 minuter.


Pensling; 1 äggula


Garnering; Sesamfrö (valfritt)

Bröd | | Kommentera |
Upp