Rulltårta
3 ägg
1.5 dl strösocker
Vispa ägg och strösocker poröst.
2 msk mjölk
Tillsätt mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
(strösocker till rullning)
UGN; 250 grader
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.
Grädda, i cirka 5 minuter.
Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Bred på önskad fyllning ex sylt o bär.
Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten och rulla ihop tårtan hårt.
Skär upp i bitar!
CHOKLADRULLTÅRTA
3 ägg
1.5 dl strösocker
Vispa ägg och strösocker poröst.
50 gr smör - smält!
2 msk mjölk
Tillsätt mjölk och smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl kakao
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
(strösocker till rullning)
UGN; 250 grader
Se tillvägagångssättet ovan...
TIPS! ag brukar fylla denna chokladrulltårta med ett tunt lager hallonsylt eller rårörda och sockrade hallon och fylla med chokladpudding. Jag skär upp i bitar och spritsar grädde på och garnerar med hallon *S* Supergott. Ibland byter jag ut hallon mot mosad banan.