I Luleå är det riktigt mulet väder, FYYYY! Vi som hade tänkt grilla men det känns inte riktigt SÅ roligt som om det hade varit strålande sol o medelhavsvärme *S*

Jag har ganska mycket på gång här på bloggen, kommer nog igång nästa vecka. En tävling, bl a där någon får (vinner) en mascara från Kanebo, en svart 38 grader *S* Men mer om det nästa vecka!

Sedan har jag lite nytt på skönhetsfronten att lägga in... Bl a några superhärliga ögonskuggor *S* och några förslag på "lukta gott" (dofter/parfym) *S*


Jag hoppas alla får en härlig o trevlig helg, trots vädret!Kram
Facket alltså! Jag har kollegor som är med i handels... De blir erbjudna fasta deltidstjänster men när arbetsförmedlingen vill att de ska börja söka jobb, resterande tid så blir det bara galet. En tjej har blivit erbjuden jobb utöver timmarna hon har i sin butik, men reglerna i hennes kedja säger att hon inte får jobba inom konkurrerande verksamhet. Det är väl OK men om den arbetsgivaren går till AF o säger att hon tackat nej till timmar som gör att hon inte behöver stämpla mer så blir hon avstängd! Då får hon inte stämpla mer... SÅ sjukt!

Jag vill komma till att istället för att handels godkänner massor av deltidstjänster, för att butiker ska ha en hel del biträden i butiken arbetar för heltidstjänster inom branschen. Ingen klara sig på en lön inom handles som man får på en deltidstjänst!!!! Jag lovar!!!

Lite arg blir man ju, samtidigt som man förstår arbetsgivarna, det är klart att de vill ha flera personer i butiken när de är "rusning" i butiken o lite folk under tider då det är mindre kunder. Men de övriga reglerna runt omkring ex AF:s regler som säger att nekar du jobb så blir du avstängd... Men hur går det ihop!???

Sedan kan man ju inte söka vilket jobb som helst om man har ett deltidsjobb, det ska ju passa schemamässigt!Boden! Det är en liten stad, mycket liten stad. Jag pendlar dit de dagar jag jobbar. Från min gård till jobbets parkering är det 7 mil tur o retur. Ca en halvtimme tar det at köra enkelväg.


Vägen till Boden är enkel, bra men tragisk o tråkig!


Jag hoppas verkligen att Kicks hittar en lokal i min egen stad, LULEÅ! Jag vill också kunna cykla till jobbet, ha "5 min" hem o nära till Novas dagis m.m. Men tyvärr, jag får lov att pendla...


Det händer inte så mycket i Boden och när det väl gör det så ställer Bodensarna liksom inte upp på alla happenings. I veckan är det Boden Alive å nu är det liv o rörelse i stan, men det är så det alltid borde vara. Inte bara när det är någon form av "festival-vecka".

Boden! Ni måste bli er egen stad trogen!!! För trots allt så är Boden en mysigt litet samhälle med trevliga människor *S*


Hoppas att Boden Alive blir en kanon succe o full av besökare!