Nu sätter jag igång med denna, NICEVILLE! Den ska tydligen komma ut som film snart och då vill jag ha läst boken innan :P 

Oförglömlig roman om tre starka kvinnor i sextiotalets Södern

"När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.

Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.

Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid."

+++ av 5 möjliga! fast egentligen vill jag ge den 4+ för den var bra, riktigt bra men  jag saknade något men en härlig bra tvist hade den som verkligen inte jag hade räknat med. Det är en mysig bok som gör att man verkligen längtar till Öland =)"En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.

Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen."


www.boktipset.se har jag gått med i och faktiskt köpt en del böcker efter att de tipsat! Klockren sida!

Fatima   om En spådam sa till mig....:
Hej!
Precis vad jag letat efter, skulle du kunna skicka numret till min mail?

bra blogg!


Fatima; Tyvärr har jag inte kvar numret =(  //Millan