Persika- hallon Cheesecake

150 g

persikor
150 g
hallon, färska eller djupfrysta
100 g
mjölkchoklad, Marabou®
150 g
digestivekex
125 g
smör
0,6 kg
Philadelphia Original
3 dl
yoghurt naturell
3 msk
citronjuice
1,5 tsk
gelatinpulver
0,75 dl
socker
Skala persikorna, kärna ur och skär upp i tunna klyftor. Tina de djupfrysta hallonen och låt dem droppa av ordentligt. Riv hälften av mjölkchokladen. Lägg digestivekexen i en stor fryspåse och knyt igen. Smula sönder innehållet helt med en brödkavel eller med händerna.

Smält smöret, blanda med smulorna och den rivna chokladen och täck bottnen av en bakpappersförsedd springform med blandningen.

Rör ihop Philadelphia, yoghurt och citronjuice med en elvisp. Koka upp gelatinpulver, socker och 150 ml vatten och rör ned i Philadelphia-krämen.

Fördela en fjärdedel av krämen över tårtbottnen och lägg hallon och persikoklyftor ovanpå. Häll sedan resten av Philadelphia-krämen i springformen och bred den så att den formar en kupol. Ställ in tårtan i kylskåpet i 3 timmar. Riv resten av mjölkchokladen i små spån med en potatisskalare och garnera tårtan med dessa och några frukter.
 
Tårtor/kakor | | 2 kommentarer |

Upp och nerkaka

Kanske en kaka att baka nu när äpplena är mogna i äppelträdet på gården *S*

50 g margarin - Smält margarin, detta tillsätts sist!
3 ägg
2 dl sockerVispa ägg och socker pösigt. 1½ dl ananasspad el. mjölkTillsätt fruktspad eller mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulverBlanda ner mjöl blandat med bakpulver och till sist det smälta smöret. Blanda till en jämn smet.
 

Till formen:
2 msk margarin
3 msk socker
1 burk skivad ananas
eller 2-3 äpplen i ringar
Välj en rund stor form (2 l ) Smörj den och bröa den med strösocker. Lägg i annanasskivorna eller äppelringarna. Häll i smeten. Grädda långt ner i 175° i ca 45 minuter.Vänd den upp o ned efter gräddning!
Tårtor/kakor | | 2 kommentarer |

Äppelmosbullar

25 g jäst
50 g margarin eller smör
1 ½ dl mjölk
Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet och häll på mjölken. Häll över jästen och rör tills den lösts upp.
2 krm salt
3 msk vit sirap
Tillsätt salt och sirap.
3 ½ - 4 dl vetemjöl
Blanda i mjölet lite i taget med maskin eller för hand.

Fyllning:

1 dl äppelmos
1 tsk vaniljsocker

Garnering:

hackad mandel/pärlsocker/kokosflingor



 

 Klicka ut degen i bullformar. Ställ dem på en plåt.
Gör en grop i mitten på bullarna. Smaksätt äppelmoset till fyllningen med vaniljsocker. Lägg på fyllningen i gropen på bullarna. Låt jäsa i 30-40 minuter utan bakhanduk eftersom fyllningen är kladdig. Pensla ev. bullarna med uppvispat ägg. Strö över hackad mandel eller pärlsocker eller kokosflingor efter smak. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 minuter. Låt dem kallna utan bakduk på galler.


Bullarna går bra att frysa.
Upp