Muffins med Blåbär

Nu är blåbären mogna!

150 gram smör

100 gram socker

3 st ägg

200 gram vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk kardemumma

200 gram blåbär

1 msk lite socker

1.Vispa smör och socker pösigt, blanda ner äggen, ett i taget. Vispa i mjöl, bakpulver och kardemumma.

2.Mosa bären.

3.Fördela degen i välsmorda muffinsformar. Tryck i 1 msk blåbär i varje och strö över lite socker.

4.Grädda på 200 grader cirka 30 minuter.

image98

Muffins | | En kommentar |

Fruktiga Drinkar

  Mango Morning
  
 Breakfast Blues
  
  Kusin Vitamin




Mango Morning

1 dl fryst mango
1 dl frysta hallon
2 dl naturell yoghurt
1 msk linfrö
Ev. flytande honung

Gör så här:
1.
Blanda alla ingredienser utom honungen i en mixer.
2. Mixa till en slät, skummig drink. Smaka eventuellt av med lite honung om du vill ha drinken sötare.
3. Häll upp i ett stort glas och servera direkt.


Breakfast Blues

1 dl blåbär, frysta
3 dl vaniljyoghurt
1/2 banan
1 msk vetegroddar

Gör så här:
1.
Lägg alla ingredienser i en mixer.
2. Mixa till en slät, skummig drink.
3. Häll upp i ett stort glas och servera direkt.

Tips! Om du inte har vaniljyoghurt hemma kan du använda naturell yoghurt i stället och tillsätta en nypa vaniljsocker.


Kusin Vitamin

1 apelsin, skalad
1/2 banan
2 dl mild yoghurt
1 passionsfrukt
1 äggula
Eventuellt isbitar

Gör så här:
1.
Dela apelsinen i klyftor och lägg dem i en mixer.
2. Tillsätt apelsin, banan, yoghurt, äggula och fruktköttet från passionsfrukten.
3. Mixa till en slät, skummig drink. Tillsätt eventuellt några isbitar på slutet.
4. Häll upp i ett stort glas och servera direkt.
Dryck | | Kommentera |

Chokladruta med Tryffel

200 g mörk blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 krm bakpulver

Tryffel:
100 g mörk block-
choklad
50 g smör

Gör så här:
1.
Dela chokladen i mindre bitar och smält ihop med smöret på låg temperatur.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3. Blanda samman mjöl med vanillinsocker och bakpulver.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
5. Häll smeten i en smörad långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

Tryffel:
1.
Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
2. Låt svalna något och bred blandningen över kakan.
3. Skär kakan i fyrkanter när härligheten svalnat.
4. Pudra florsocker över vid servering och krön mästerverket med färska bär och en citronmelisskvist.

image94
Upp