Pärontårta

En saftig kaka som ska vara härligt krämig i mitten. Bakas gärna en dag i förväg.

100   g smör
1 1/2  dl strösocker
3  st ägg
3  dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1  dl lätt crème fraiche
Fyllning
2-3  st päron
1  dl lätt crème fraiche
1  dl strösocker1  s
t ägg1  dl grovhackade valnötter (valfritt)
Sätt ugnen på 200° C. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen.Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det och lättcrème fraiche i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.Skala, kärna ur och klyfta päronen. Stick ner dem i smeten.Vispa ihop crème fraiche, socker och ägg. Häll det över päronen och strö över valnötterna.Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan kallna. Servera i bitar, ev med en klick vispad grädde. 
Tårtor/kakor | | En kommentar |

Champagnesorbet



3 dl socker
3 dl vatten
1 citron
1 apelsin
1 1/2 flaska champagne el mousserande vin
1 äggvita
3/4 dl florsocker

Låt socker och vatten koka ihop på stark värme till en simmig lag. Skala citrusfrukterna så tunt som möjligt och pressa dem. Häll skalen i lagen och låt koka med en stund.
Lyft bort kastrullen från värmen, tag upp skalen och häll på citrussaft och en halv flaska champagne. Ställ i frysen i en timme, vispa sedan kraftigt och frys ytterligare en timme.
Vispa under tiden äggvitan till hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar.
När sorbeten börjar stelna, häll i äggviteskummet och ställ in i frysen igen (eller kör i glassmaskin) tills den frusit ordentligt.
Glass & Sorbet | | Kommentera |

Godaste MOROTSKAKAN!

Jag bakade en morotskaka i helgen efter detta recept och den blev sanslöst saftig o god *S* Jag rev ner ljus blockchoklad i toppingen och garnerade även med blockchoklad, JÄTTEGOTT!




Upp