Semla

SEMLA

GLÖM INTE BAKA SEMLOR!
Bakat och Klart! | | En kommentar |

Lätta Kakorna

    -200g smör
    -1 1/2 dl florsocker
    -4 dl vetemjöl
    -1 dl potatismjöl
    -1/2 tsk bakpulver


    Blanda allt på bakbordet.
    Rulla till kulor, tryck till med gaffel.
    grädda i ca 15 min, 175 C.

    Jag brukar smälta lite blockchoklad o ringla en dekorativ "slinga" över kakorna
Småkakor | | En kommentar |

Apelsinkaka

Rivet skal av apelsin
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 dl strösocker
100 g margarin
2 dl mjölk
1 ägg


Värm ugnen i 200°C. Smörj och bröa en rund form.
Borsta apelsinen i varmt vatten och riv av det gulröda på skalet.
 Mät upp mjöl, bakpulver, socker och rivet apelsinskal i en skål.
Lägg i fettet och finfördela det. Tillsätt ägg, mjölk och eventuellt flytande margarin.
Rör ihop till en smet. Använd matberedare, tillsätt fettet skuret i bitar.
Lägg smeten i formen och släta till ytan.
Strö över pärlsocker och hackad mandel.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.
Upp