Grundrecept till småkakor

5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1,5 dl florsocker
Blanda!

300 gr kallt smör - skiva ner i mjölblandningen och knåda ihop!

0,5-1msk kallt vatten - häll i och arbeta in det i  kakdegen.

När degen är knådad så lägg den i en plastpåse och låt den ligga i kylen och "vila" ca 60 minuter.

Denna kakdeg kan man göra massor av olika kakor, bl a

SYLTKAKOR

Dela degen i lika stora delar och rulla ut dom till längder. Dela dessa i mindre bitar som rullas ihop till små bollar. Sätt ut på plåt och platta till det litegrann, peta med fingertoppen en liten grop och fyll med ex lingonsylt, hallonsylt. Grädda mitt i ugnen ca 10 min i 175 grader.
Småkakor | | Kommentera |

Enkla bärkakan

125 gr smör
1,5 dl strösocker
koka upp och låt stå på svag värme, låt sedan svalna!

2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
lite salt
Rör ihop!

1 ägg
Tillsätt i mjölblandningen!
Rör ihop alla ingredienser till en smet! Häll i en form (24 cm i diameter) heslt med löstagbar kant.

2 dl bär
1 msk mjöl
Rulla bären i mjölet och strö över kakan, grädda i mitten av ugen ca 20 minuter i 175 grader.

None

Tårtor/kakor | | Kommentera |

Cupcakes

Bara helt UNDERBART GODA!!!!!!!!!

Hallon;

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa detta pösigt!

100 gram smält smör
1 dl mjölk
Vispa ner detta i äggsmeten!

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Blanda ihop dessa och sedan ner i smeten och vispa försiktigt och luftigt!

skal o saft från 1 citron rives och pressas ner i smeten

3 dl hallon - vänd ner dessa försiktigt i smeten

Fyll till 2/3 i stora muffinsformar, grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen i 175 grader.

Glasyr;

3 dl florsocker
150 gr philadelphiaost
Rör ihop detta till en krämig röra!

1,5 dl hallon - vänd försiktigt ner dessa i glasyrsmeten, spara några till dekorationen *S*

Låt muffinsen svalna innan glasyren breds på!

Choklad;

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Vispa detta pösigt!

50 gram smält smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
Vispa ner detta i äggsmeten!

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
Blanda ihop dessa och sedan ner i smeten och vispa försiktigt och luftigt!

100 gr mörk choklad - hacka och smält i vattenbad och rör ner försiktigt i smeten.

Fyll till 2/3 i stora muffinsformar, grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen i 175 grader.

Glasyr;

60 gr mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gr philadelphiaost
Rör ihop till en kräm!

1 msk varmt kaffe -rör ner i krämen


Låt muffinsen svalna innan glasyren breds på!
Upp