Julbröd

· 4 1/2 dl grahamsmjöl

· 2 1/4 dl havregryn

· 4 1/2 dl vetemjöl

· 1 dl vetekli

· 1 dl linfrö

· 1 dl solrosfrö

· 2 1/2 tsk bikarbonat

· 1 dl flytande honung

· 2 tsk salt

· 1 liter filmjölk

· matolja

· ströbröd


Sätt ugnen på 180°. Blanda alla ingredienser i en stor bunke till en deg. Smörj 2 brödformar med olja och ströbröd. Fyll formarna och grädda ca 1 timme. Kontrollera med en sticka att brödet är klart. Ta ut limporna ur ugnen och stjälp ur formarna. Linda in bröden i handduk och låt svalna.

julbaket | | En kommentar |

Pestosnurror

Jättegott till pasta *S*

25 gr jäst
2,5 dl mjölk (ljummen)
Rör ihop!

1 tsk honung el sirap
1 msk olja
1 tsk salt (går bra med flingsalt)
6,5 dl vetemjöl spec.
Rör ner resten av ingredienserna!

Låt jäsa 30 minuter! UGN; 225 grader!

Kavla ut degen till en platta, ca 50x25 cm, bred på grön pesto (röd går bra!) och rulla ihop som en rulltårta.

Skiva rullen i bitar och lägg på plåt!

Jäs brödet i 30 min. Grädda mitt i ugnen 15 minuter!

Bröd | | En kommentar |

Julbaket närmar sig!



Här hittar Ni gott till julens bak!


Upp