semester

Jag har tagit lite semester nu när vi har full rulle på hemmafronten med valpar! jag fortsätter blogga när det bli'tt lite, lite lugnare och valparna lite, lite större och när Winna är stark och frisk nog att ta hand om de små liven själv! Läs mer ; MILLANS VÄRLD och se på bilderna! *S*

Skriv gärna önskemål om det är några recept ni saknar eller om Ni har förslg på gott att publicera!

Kram

Bakat och Klart! | | En kommentar |

Nougatdrömmar

100 g margarin rumstempererat
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
Vispa margarin, socker och vaniljsocker smidigt.

1 dl matolja
Vispa sedan i oljan lite åt gången.

1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
Blanda hjorthornssalt och mjölet och rör ner det i smeten.

100 gr nougat i tärningar 0,5x 0,5 cm

  Rulla ut degen i två längder. Skär varje längd i 24 bitar och forma dem till bollar och lägg 12 bollar på varje plåt med bakplåtspapper under. Tryck en liten grop i mitten på bollen, tryck sedan ned en bit nougat i varje dröm.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter i 150 graders.
Småkakor | | En kommentar |

Chokladmums med Hallon

Detta är ett recept som jag själv inte har testat. jag fick receptet för ett par dagar sedan av en väninna men det ser onekligen intressant ut och jag kommer nog presentera detta i helgen efter middagen *S*

kakan;

150 gr smör
Smält!

3 Ägg
2 dl Strösocker
Vispa poröst!

1/2 dl vispgrädde
1 citron (skal & saft)
Tillsätt detta ner i skålen med smör, ägg och sockerblandningen.

4 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Blanda ner detta i skålen och vispa till en slät smet! Häll i en form/plåt ca 20x30 cm, klädd i bakplåtspapper!

5 dl hallon
Fördela hallonen över smeten!

Grädda kakan i ca 20 minuter i mitten av ugnen, 175-200 grader!

Garnering;
200 gr vit blockchoklad
Hacka grovt och sätt den på den varma kakan för att smälta! Bred den jämnt!
Låt kakan svalna! och skär sedan i bitar (önskad storlek!)

2 dl vispgrädde
1 msk kakao
Vispa ihop till chokladgrädde! Spritsa en "ros" på varje kaka

2 dl Hallon - Garnera varje kaka med ett hallon på varje "gräddros" ex.
Upp