Krämbullar
2 dl mjölk - Blanda i mjölken och låt den bli fingervarm (37°).
25 g jäst - Smula sönder jästen i en skål och rör ut den med lite av degspadet.
1/2 krm salt
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
7 dl vetemjöl
1 ägg
Tillsätt resten av spadet samt salt och socker, ev lite kardemumma, ägg och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
Fyllning; Vaniljkräm
Garnering:
cirka 2 msk smält margarin
strösocker
Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en lagom stor platta. Skär ut 20 bitar. Lägg en klick vaniljkräm på varje bit och nyp ihop hörnen över fyllningen. Lägg bullarna med runda sidan upp i pappersformar på en plåt. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen 8 - 10 minuter.
Låt bullarna svalna lite. Pensla sedan på smält fett och strö över socker.
Wow! Vilka recept du har! De låter jättegoda, så nu känner jag mig så sugen och inspirerad att jag måste baka någon av dem NU!
Tack!