Potatisrieska

Potatisrieska

1 påse potatisflingor (eller överblivet potatismos)
4 dl vatten
50 g margarin
1 tsk salt
2 dl korngryn
1 dl vetemjöl

Blanda potatisflingorna i ljummet vatten eller använd överblivet mos eller 4-5 överblivna kokta potatisar. Tillsätt mjukt margarin, salt och mjöl. Blanda degen väl. Arbeta direkt ut degen på mjölat bakbord. Obs, degen skall inte jäsa!
Rulla degen till en längd som delas i 8-10 delar. Platta ut delarna till ½ cm tjocka brödskivor. Nagga dem med en gaffel. Grädda bröden i 225 grader ca 15 minuter.
Servera rieskorna varma!!!

Bröd | |
#1 - - erica:

wow! låter ju jättespännande och jag som älskar potatis.. *gilla* tror du man kan byta ut korngrynen mot någonting annat?

#2 - - Millan:

hmmm, bra fråga det ska jag försöka ta reda på, så jag återkommer *S*

#3 - - Karin:

Intressant recept! Istället för korngryn? Hmm... Kan kokt ris fungera?

Upp