Lussekatter

Lussekatter med kesella i blir otroligt mjuka och goda och torkar inte lika fort. En nybakad känsla varje gång!

Lussekatter


5 dl mjölk
100 g smör/margarin -Smält smöret och häll i mjölken låt det endast bli fingervarmt! Häll det över jästen och rör om så den löser sig!

50 g jäst -Smula ner jästen i en bunke


250 g kesella
1½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (två påsar)
17 dl mjöl
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet

Arbeta degen blank och smidig! Låt den stå och jäsa på varm plats övertäckt i ca 40 min.

Rulla ihop till en lussekatt, pensla med uppvispat ägg och tryck i 
russin


Grädda mitt i ugnen 5 - 8 min i 225 grader

  Lycka till!
julbaket | |
#1 - - Lisen:

Åhhh, jag får lust att baka lussebullar NU :)))))
Fin blogg du har!

Upp