Lussekatter
Lussekatter med kesella i blir otroligt mjuka och goda och torkar inte lika fort. En nybakad känsla varje gång!
![Lussekatter](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/73456/images/2006/lussekatter_1162812324_1640780.jpg)
5 dl mjölk
100 g smör/margarin -Smält smöret och häll i mjölken låt det endast bli fingervarmt! Häll det över jästen och rör om så den löser sig!
50 g jäst -Smula ner jästen i en bunke
250 g kesella
1½ dl socker
½ tsk salt
1 g saffran (två påsar)
17 dl mjöl
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet
Arbeta degen blank och smidig! Låt den stå och jäsa på varm plats övertäckt i ca 40 min.
Rulla ihop till en lussekatt, pensla med uppvispat ägg och tryck i russin
Grädda mitt i ugnen 5 - 8 min i 225 grader
Lycka till!
Åhhh, jag får lust att baka lussebullar NU :)))))
Fin blogg du har!