Nyponbröd

6 Dl nyponsoppa - Vid baktillfället ska nyponsoppan vara 37 grader, nyponsoppa som ska kokas ihop måste kokas först (!) sedan låta svalna till 37 grader! 

50 Gr jäst - Lös jästen i en del av den ljumna nyponsoppan!

125 Gr kesella (1/2 burk)
2 Tsk salt
ca 16 Dl rågsikt

Tillsätt resten av nyponsoppan och övriga ingredienser, spar lite av mjölet till utbaket. Arbeta upp degen blank och smidig till det att den släpper från bunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30-45 minuter.

arbeta sedan degen på bakbordet och arbeta i resten av mjölet och forma små "frallor" , sätt dom på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.

(Jag brukar göra ett litet snitt i bullarna innan jag sätter in dom i ugnen men det påverkar GIVETVIS INTE smaken på något sätt *S*)

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen, ca 10-12 minuter.
Bröd | |
#1 - - HMK:

Tack för bra tips! Måste jag prova.

Upp