semla
ca 15 bullar
100 gram margarin
3 dl mjölk
75 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt (eller samma mängd BAKPULVER)
9-10 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölk-&margarinblandningen. Blanda!
Blanda sedan i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg.
Låt degen jäsa 10 minuter i degbunken.
Knåda degen lite på mjölat bakbord. Dela den i ca 15 bitar.
Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 25-30 minuter.
Grädda i 5-10 minuter tills de får fin färg. Låt kallna.
Skär toppen på bullarna till små lock. Gröp ur bullarna och blanda det med mandelmassa och
rör sedan massan med lite mjölk eller grädde, så att konsistensen blir mjukare. Lägg det sedan i de urgröpta bullarna, med vispad grädde på och sen locket ovanpå.
Pudra lite florsocker över och du har en god semla.
mmm gimme gimme!