Chokladruta med Tryffel
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 krm bakpulver
Tryffel:
100 g mörk block-
choklad
50 g smör
Gör så här:
1.Dela chokladen i mindre bitar och smält ihop med smöret på låg temperatur.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3. Blanda samman mjöl med vanillinsocker och bakpulver.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
5. Häll smeten i en smörad långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
Tryffel:
1. Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
2. Låt svalna något och bred blandningen över kakan.
3. Skär kakan i fyrkanter när härligheten svalnat.
4. Pudra florsocker över vid servering och krön mästerverket med färska bär och en citronmelisskvist.
Undrar bara om du gjort dessa chokladrutor med tryffel. Själv testade jag på det idag, men tyvärr blev dom jätte platta.. kanske för stor långpanna?.. hoppas dom är goda ivarjefall! :)