Chokladruta med Tryffel

200 g mörk blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 krm bakpulver

Tryffel:
100 g mörk block-
choklad
50 g smör

Gör så här:
1.
Dela chokladen i mindre bitar och smält ihop med smöret på låg temperatur.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3. Blanda samman mjöl med vanillinsocker och bakpulver.
4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
5. Häll smeten i en smörad långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

Tryffel:
1.
Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
2. Låt svalna något och bred blandningen över kakan.
3. Skär kakan i fyrkanter när härligheten svalnat.
4. Pudra florsocker över vid servering och krön mästerverket med färska bär och en citronmelisskvist.

image94
Tårtor/kakor | |
#1 - - Maria:

Undrar bara om du gjort dessa chokladrutor med tryffel. Själv testade jag på det idag, men tyvärr blev dom jätte platta.. kanske för stor långpanna?.. hoppas dom är goda ivarjefall! :)

#2 - - Millan Fagervall:

Jorå dessa har jag gjort och mina vart då inte platta. Vad tråkigt!!! Men testa en mindre plåt och gör dubbla inte receptet, de har jag märkt att de inte blir bra. Gör istället 2 satser om du har en jätte långpanna att fylla eller som sagt en mindre form :D Ibland kan de också bero på att äggen ibland är små, har du tänkt på de ngn gång?? Då kan man ta ett ägg extra. I vissa recept gör de skillnad i andra inte!

Upp