Grahamsbullar med apelsin

25 gr jäst - smula ner jästen i en bunke!

1,5 dl vatten
1,5 dl apelsinjuice
Värm vätskorna så de är fingervarma! Lös ner jästen i degvätskan!

1 tsk salt
2 msk mörk sirap
2 msk olivolja
2 dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl (+ 2 dl till efter jästiden)

Rör ner resten av ingredienserna och låt degen jäsa övertäckt ca 45 minuter. Ta sedan upp degen och knåda ner resten av mjölet (2 dl). Degen ska precis släppa från bordet.
Rulla ut degen så att den är ca 7 cm i diameter och skär den i bitar. Rulla dessa till bullar och lägg dom på en smord eller bakplåtsklädd plåt.
Låt jäsa ytterligare under bakduk ca 30 minuter.

Baka i 225 grader ca 15 minuter, de ska få en fin färg!
Bröd | |
#1 - - lina:

Låter spännande med apelsin, har aldrig testat det! Trevlig blogg du har förresten:)

Upp