Persikobullar med Banan

25 gr jäst

0,5 dl vatten el. mjölk

2 dl Persikoyoghurt (el naturell yoghurt med 1 mixad persika)

2 msk flytande margarin

½  ägg (spara resten till pensling)

1 msk socker

0,5 tsk vaniljsocker

5-6 dl vetemjöl

1 banan (Bananen kan ju givetvis bytas ut mot ex hallon el dyl)

 

pensling; ½ ägg, 1msk råsocker

 

Ugn; 225 grader

Lös upp jästen tillsammans med yoghurten i vätskan som värms upp till 37 grader.

Rör ihop margarin, ägg, socker, vaniljsocker o mjöl till en fin deg.

Jäs ca 30 minuter! Arbeta sedan igenom degen tillsätt ev. extra mjöl om så behövs, degen får ej vara kladdig!

Kavla ut till en fyrkant ca 40x40 cm och sporra ut rutor så att det blir 16 stycken (större rutor =färre bullar)

Skär bananen i 16 skivor och lägg en skiva i varje degruta, vik ihop bullarna diagonalt och tryck till kanterna så att inte fyllningen rinner ut.

Jäs 30 min under handduk, pensla och strö över socker och grädda ca 10 minuter mitt i ugnen.

 
Bakat och Klart! | |
Upp