Roskaka

image92

4 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokt vatten

FYLLNING
125 g smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

GLASYR
100 g philadelphiaost
80 g smält smör
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk pressad citron
1 näve hackade rosa rosenblad
Kanderade eller färska rosenblad
Gör så här:
1. Vispa ägg och florsocker vitt. Blanda mjöl, bakpulver och det kokta vattnet, det hälls sedan i äggsmeten och vispas samman.
2. Smöra och kokosa en form, cirka 23 cm med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i ugn, 30-40 minuter i 175 grader.
3. Smält smör till fyllningen, häll i mjölken och vaniljsockret i en kastrull och koka samman.
4. När kakan är färdig och har svalnat lite delar man den i två bottnar och häller smeten i mitten (den är lätt rinnig) och lägger sedan på överdelen.
5. Smält smöret till glasyren, lägg i de övriga ingredienserna och mixa samman allt till en jämn smet. Bred sedan smeten på den avsvalnade kakan som på en tårta.
6. Skär upp i tårtbitar och garnera med rosenbladen, ett på varje bit.

Recept: Sandra Edgren

Tårtor/kakor | |
Upp