Chokladbrownie med fin choklad

  • 100 gram smör
  • 2 msk kakao, gärna bättre kvalitet som valrhona
  • 50 gram choklad med hög kakaohalt minst 70%, ex. Valrhona eller Lindt.
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 50 gram hackad choklad med hög kakaohalt minst 70%, ex. Valrhona eller Lindt.
  • 50 gram hackade valnötter
  1. Vispa samma och värm smör skurit i tärningar, kakao och 50 gram choklad i bitar i en skål i mikron eller försiktigt i en kastrull.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bakbunke.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. När choklad och smör smält ihop blandar du den med de torra ingredienserna.
  5. Rör ner ett ägg i taget i smeten. Häll i en form med bakpapper, gärna 15x20 cm så att chokladkakorna får rätt höjd. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna något och skär i rutor.

Tips! "pynta gärna med gul marsipan så blir det "påskigt" o läckert *S*
  
Bakat och Klart! | |
#1 - - elin:

testade ett underbart brownierecept i helgen som jag lade ut på min blogg idag med vit choklad, kan absolut rekomendera det!:-)

Upp