Chokladbrownie med fin choklad
- 100 gram smör
- 2 msk kakao, gärna bättre kvalitet som valrhona
- 50 gram choklad med hög kakaohalt minst 70%, ex. Valrhona eller Lindt.
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 0,5 vaniljstång
- 1 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 50 gram hackad choklad med hög kakaohalt minst 70%, ex. Valrhona eller Lindt.
- 50 gram hackade valnötter
- Vispa samma och värm smör skurit i tärningar, kakao och 50 gram choklad i bitar i en skål i mikron eller försiktigt i en kastrull.
- Blanda de torra ingredienserna i en bakbunke.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- När choklad och smör smält ihop blandar du den med de torra ingredienserna.
- Rör ner ett ägg i taget i smeten. Häll i en form med bakpapper, gärna 15x20 cm så att chokladkakorna får rätt höjd. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna något och skär i rutor.
Tips! "pynta gärna med gul marsipan så blir det "påskigt" o läckert *S*
testade ett underbart brownierecept i helgen som jag lade ut på min blogg idag med vit choklad, kan absolut rekomendera det!:-)