Bulligt med Äpelgömmor

Det är mycket bulla nu, men det är gott med nybakade bullar o kall mjölk *S* Lite tips!?

Bullar, det hörs på namnet, de ska ha en mjuk, rund, saftig känsla i munnen. Grunden är en vetebrödsdeg. Till skillnad från en matbrödsdeg är den söt och innehåller mer fett. Det gör degen tyngre och därför är det bra om du kan ge jäsningen lite hjälp på traven. Ge den fingervarm degvätska och ett varmt, ombonat ställe att jäsa på. Att ha rätt mängd fett i en vetebrödsdeg är viktigt. Den som snålar på fettet får en torr bulle. Den som går till överdrift får en deg som tar lång tid på sig att jäsa och ut ur ugnen kommer kompakta, lite satta bullar, inte alls så där pösiga som vi vill ha dem. I vetebrödsdegen är ett fast fett som smör att föredra. Det ökar volymen, ger smak, saftighet och mjuk konsistens.
Bakat och Klart! | |
Upp