Sockerkakor
Sockerkaka
ugnsvärme 175o
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 3/4 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin, smält
1 dl mjölk eller vatten
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. blanda det smälta margarinet med mjölken och häll det sedan i smeten. Rör ihop allt till en jämn smet, och häll sedan i en smord och bröad form. Grädda i ca 30-35 minuter.
Mjuk pepparkaka
ugnsvärme 175o
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk pepparkakskryddor
1/2 tsk bikarbonat
75 g smör eller margarin, smält
1 1/2 dl filmjölk
Rör ihop alla ingredienserna, häll i en smord och bröad form, grädda sedan i ca 45 minuter.
Vaniljsockerkaka
ugnsvärme 200o
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 dl vatten
fyllning:
125 g margarin, smält
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned resten av ingredienserna till botten och häll sedan smeten i en smord och bröad form. Grädda i ca 40 minuter.
Häll alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull och koka i ca 2 minuter. Dela den varma kakan på mitten och häll fyllningen på den undre delen. Lägg sedan på den övre delen och garnera kakan med florsocker vid serveringen.