Big Big Muffins

Yoghurt gör muffins saftigare!

2 ägg
2 dl strösocker
100 gram smält smör
2 dl yoghurt (naturell el. vanilj) eller gräddfil
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
6-8 After Eight

1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil.
2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål.
3. blanda sedan smeten och de torra ingredienserna(sikta gärna) försiktigt till en jämn smet.
4. Skeda upp smet till 3/4 i formarna och stick sedan i en mintplatta i varje form, stick ej ner för djupt då chokladen kan fastna och det bränns, (tips! Dela mintplattorna i två och sticka ner två bitar bredvid varann).
5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter. Känns för säkerhets skull efter med en provsticka, det blir gott om de är lite kladdiga.
6. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna

Psst! kakaon kan bytas ut mot någon annat såsom bär ex......
Muffins | |
Upp