Marängrulle

Ugn; 175 grader


Botten;

4-5 rumstemp. Äggvitor

1 tsk ättika

Vispa ihop hårt i en TORR skål tills det blir fast som skum.


2,5 dl socker - Tillsätt LITE i taget medan du fortsätter vispa. När HÄLFTEN av sockret är nervispat blandas resterande socker med övriga ingredienser och vispas ner!


2 tsk majsstärkelse

1 tsk vaniljsocker

Rör ihop dessa ingredienser med ca 1,25 dl av sockret och vispa ner i äggskummet!


När allt är nervispat i skummet breds smeten ut i en långpanna (30x40 cm) klädd i bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills ytan fått lite färg.

Sockra kakan och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper och dra bort de gamla pappret från kakan, TÄNK PÅ att inte dra uppåt utan jäms med kakan så att den inte går sönder!

Låt svalna!



Fyllning;

3 dl grädde - vispa!

2 msk socker - blanda ner i grädden!

Bred över den avsvalnade kakan och skär jordgubbarna i mindre bitar jämnt fördelat över kakan.

½ l jordgubbar (givetvis går det bra med andra bär och frukter!) - Skär i mindre bitar och fördela över kakan.


Rulla samman (LÖST!)marängbotten med fyllning likt en rulltårta. Dekorera med lite grädde och frukt och bär. OBS! Lägg kakan på ett serveringsfat INNAN dekorering!


Garnering;

Ex; banan, kiwi, ananas m.m. (Kiwi kan ge en otäck smak om den sätts PÅ grädde då kiwi innehåller ett ämne som bryter ner proteinerna i grädden.)



Bakat och Klart! | |
Upp