Solskensbullar

Ugn; 250 grader


50 gr jäst - smula ner i bunken


100 gr smör- smält!!


3 dl mjölk - värm upp mjölken med smöret till 37 grader! Rör om med jästen!


0,5 tsk salt

1 dl socker

2 tsk kardemumma (valfritt)

ca 9 dl vetemjöl

Tillsätt övriga ingredienser men endast 6 dl av vetemjölet! Arbeta degen kraftigt tills den är blank o släpper från bunkens kanter. Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 min!

Arbeta upp degen och tillsätt mjölet under tiden om så behövs och arbeta degen blank och smidig.

Dela degen i 2 och rulla varje bit till längder, dela i mindre bitar och rulla dessa till släta bullar. Låt jäsa ca 15 minuter på plåt med bakplåtspapper. Gör sedan en grop i varje bulle och fyll vaniljkräm, fördelaktigast med spritspåse. Låt jäsa 10 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter (gyllenbrun till färgen). Efter gräddningen penslas bullarna med det smälta smöret och doppas i sockret. En variant är att istället för smör och socker kan man kringla glasyr över bullarna!


Fyllning;

2 dl vaniljkräm


Pensling; 1 ägg


Garnering;

50 gr smör - smält!

1,5 dl socker

Bakat och Klart! | |
#1 - - Elin:

Hej! Hoppas du haft en bra dag.
Planer för kvällen?

Upp