Citronkaka i långpanna

3 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl kesella skal och saft av 1 citron
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Garnering: (Jag brukar skippa detta eller riva över lite choklad över florsockret *S*)
2 dl florsocker
1 1/2 msk mjölk strimlat citronskal

1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, skal och saft.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Pröva med en sticka.
4. Stjälp upp kakan, när den svalnat något. Garnera den med florsockret urtrört i mjölken. Strö på citronskal. Skär sedan kakan i lagom stora bitar.
Tårtor/kakor | |
#1 - - Anette:

verkar gott,bra med tips på bakverk

#2 - - Receptblogg:

Låter toppen! Får testa på det här i hemmet.



PS. Intresserad av att byta länkar?

Upp