Citronkaka i långpanna
2 dl socker
1 1/2 dl kesella skal och saft av 1 citron
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Ugn: 175°
Garnering: (Jag brukar skippa detta eller riva över lite choklad över florsockret *S*)
2 dl florsocker
1 1/2 msk mjölk strimlat citronskal
1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, skal och saft.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Pröva med en sticka.
4. Stjälp upp kakan, när den svalnat något. Garnera den med florsockret urtrört i mjölken. Strö på citronskal. Skär sedan kakan i lagom stora bitar.
verkar gott,bra med tips på bakverk